Hammerslået smelter ?

Indsendt af maejo den ons, 02/24/2021 - 22:24
Forums

Opdager pludselig, at mine hammerslåede cryptocoroner er ved at "smelte" - bladene går i opløsning. Har haft dem i mindst 2-3 år, hvor det er gået fint, men i løbet af de sidste par dage er det blevet ret slemt.

Har forsømt vandskifte et par uger, men det er sket før uden problemer. Gødning som sædvanligt ( dvs ingen ). Selskabsakvarie 360 l, temp. ca. 25 grader. alm. hanevand.

Ingen forandring det sidste halve år eller mere - så hvad er problemet? Er det bare noget de gør efter et par år?

Hammerslået smelter

maejo tor, 02/25/2021 - 22:33 Permalink


Fandt en tråd fra 2007 ( Tak for overførslen Kviller ), der nævner samme problem, også efter 2-3 år. Muligvis forårsaget af for meget nitrat. Kan måske være det samme her, pga. for lidt vandskifte den sidste tid.

De råder til at man klipper det ødelagte af, og venter og ser om ikke planterne kommer igen. Så det vil jeg prøve.

nyberg tir, 03/09/2021 - 15:26 Permalink


Jeg har selv oplevet, at de kan smelte eller sygne hen blot, at der sker ændringer i akvariet. Det gælder for cryptocoryner generelt. Men oftest kommer de sig igen.

Jeg ved ikke, om noget så banalt, som et skift i, hvilken grundvadsboring, der ledes ud gennem vandhanen kan have indflydelse, men jeg har lidt en mistanke derom. Dette kan nemlig få bl.a. nitrat til at give udsving.-

 

maejo tir, 03/16/2021 - 15:27 Permalink


Det var kun nogle af bladene der "smeltede" - ikke alle. Har fjernet dem, og resten står ok. Så tvivler på om det er nitrat. Eller vandværdier i det hele taget.

Vandværket er et mindre privat fælles vandværk i et begrænset lokalområde - ved ikke hvor mange boringer her er, men tænker vandværdierne må være nogenlunde ensartede.