Planiloricaria cryptodon

Indsendt af Robot den lør, 03/28/2020 - 15:00
Synonymer
Spoon Face Whiptail Catfish,Pseudohemiodon cryptodon,
Generel beskrivelse
Arten eksporteres regelmæssigt fra Peru. Den behøver et stort akvarium, da det er en rimelig aktiv fisk som bliver ret stor. Sammenlignet med de øvrige grenmaller som jeg har, så bevæger denne sig en del mere. Jeg vil ikke sige svømme, men den kravler nærmest hen over bunden. Jeg syntes det er et sjovt og interessant bekendtskab i akvariet.
Dette er en fredelig art, som får nogle meget langt udtrukne findespidser i hale- og rygfinne. Det skal man tage højde for, hvis man ønsker at holde andre fisk i akvariet. Der skal ikke være nogle imellem, som kan finde på at nippe i finneforlængelserne.
Dette er ikke en af de grøntspisende arter. Den kan med fordel fodres med forskellige typer at frostfoder som for eksempel Artemia og lignende. Tager også tørfoder, og en type af granulat som falder til bunds vil være et godt bud på foder.
Yngleadfærd
Formering
Det anbefales at man holder en gruppe på 4-6 dyr. Arten lægger forholdsvis store æg. Arten er opdrættet på vandværdierne 27°C og pH på 8, så det er ikke en art der kræver blødt surt vand.
Arten hører til dem man kalder mundruger. Hannen bærer æggene lige under hovedet.
Type
Maller, Sugemaller
Fakta
Familie
Loricariidae
Region
Rio Ucayali, Rio Purus og Rio Mamoré i det øvre Amazonas.
Verdensdel
Sydamerika
Videnskablig beskrevet
(Isbrücker, 1971)
Forhold
Max. pH
7,2
Max. temperatur
28
Min. pH
6
Min. temperatur
22
Billede
Planiloricaria cryptodon
Planiloricaria cryptodon
Forhold
Max. pH
7,2
Max. temperatur
28
Min. pH
6
Min. temperatur
22