Petrotilapia sp. "chitimba"

Billeder

Petrotilapia sp."Chitimba" Chitimba Bay

Generel beskrivelse
Petrotilapia sp. "chitimba" ligner ikke meget de andre Petrotilapia typer, og jeg er da også lidt i tvivl om den i det hele taget burde være i denne gruppe. Jeg vil person mene at den burde høre til Metriaclima typerne.

Petrotilapia sp. "chitimba" lever kun syd for Chilumba ved Chilumba Bay. Men den lever kun i få tal her, så hvis at man skal give den en chance i hobbyen, skal man sørge for at lave et opdrætterprogram for denne art.

Her lever den i overgangszonen, hvor at sandstenene er dækket af et tykt lag sediment. Petrotilapia sp. "chitimba" ses oftest på ca. 22 meters dybde. Der er heller ikke andre i denne Petrotilapia slægten som der findes på disse dybder, hvor at der er sediment, hvilket igen understøtter min teori om at den burde hører til en anden slægt.

Petrotilapia sp. "chitimba" kræver et forholdvis stort akvarium, der ikke bør være mindre end 530 l. Det bør indrettes med fint sand, flere flade sten på bunden og masser af gemmesteder til hunnerne. Man bør holde denne art med 1 han og mindst 2 hunner, da hannen ellers vil jage hunnen til at den dør.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Når at Petrotilapia sp. "chitimba" vil yngle, bliver hannen meget territorial, han jager alle hanner væk af samme art fra sit territorium der oftest er en flad sten eller klippestykke. Andre arter må godt komme tæt på reden. Hunnen lokkes hen til reden og legen finder sted. De mundrungende hunner svømmer rundt i biotopet, uden at gemme sig. Ungerne bliver også lukket ud her, og de lever de første måneder af deres levetid af plankton.

Antal unger
50-60

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Handelsnavn
-

Udseende
Farver
Hannen er meget lyseblå i grundfarven med tydelige lille lodrettet striber og gule finner. Hunnen og ungfisk er sølvfarvet med sorte striber.

Størrelse han
16

Størrelse hun
13

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Flagefoder
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version