Stigmatochromis pholidophorus

Billeder

Stigmatochromis pholidophorus

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Stigmatochromis pholidophorus har en meget slank krop, med et spids ansigt.

Den lever i hele Malawisøen, og ses på sandbunden udfor sandstranden eller i overgangszonen, hvor at man kan se den på ca. 7 meters dybde, dog er ynglende individer blevet set på 20 meters dybde.

Det mest spændende ved denne art er dens jagtteknik. Den kan fange byttedyr der er ca. 1 meter væk, hvor at den skyder sig frem som en torpedo og angriber byttet.

I naturen er denne en rovfisk, der æder småfisk. I akvariet æder den cichlidsticks af høj kvalitet og man bør nok fodre med krebsdyr indimellem.

Akvariet bør ikke være mindre end 530 l. og bør indrettes med fint sand og et par gemmesteder til hunnerne. Det er vigtig at man holder Stigmatochromis pholidophorus sammen med nogle forholdvis store fisk, da den ellers vil æde dem. Man bør heller ikke holde denne art parvis, da den er meget hård ved sine hunner.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Man har endnu ikke observeret denne art yngle af Ad Konings, men Stuart Grant har fortalt at den yngler på de 20 meters dybde.

Antal unger
50-60

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
"Torpedo Kambiri"

Videnskablig beskrevet
Trewavas i 1935

Udseende
Farver
Hannen har en blandet metalfarve af rød, blå og grøn på kroppen og en sort streg over øjet. Rygfinnen har et flot spil og et sort, hvidt og orange søm. Hunnen og ungfisk er sølvfarvet med tre sorte pletter.

Størrelse han
18

Størrelse hun
16

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben

    Udskrift venlig version