Maylandia hajomaylandi

Billeder

Han

Generel beskrivelse
Maylandia hajomaylandi er endemisk til Chizumulu Island i den nordøstlige del af søen. Her ses den oftest ved klipper med en del sediment, men den kan bestemt også ses i overgangszonen.

Deres hovedfoder består af plankton. Dog kan territoriale hanner godt finde på at bide i biocoveret efter alger. På denne måde kan de forblive ved deres territorium.

Denne Mbuna hed tidligere Pseudotropheus greberi, opkaldt efter en dykker. Men dette navn er naturligvis ikke længere gyldigt.

Man ser den indimellem i handlen herhjemme, også som vildtfanget, så den er ikke svær at få fat på. Dens friske farver gør den bestemt også til en seværdig cichlide. Det er dog en Mbuna som kan være ret dominerende i mindre akvarier, da hannerne indimellem er meget territoriale. Man bør som minimum have to hunner til en han, og akvariet skal være rimelig stort før man bør have mere end én han.

De kan til nød holdes i 250L men det er lige i underkanten. Man bør holde dem sammen med de lidt aggressive arter. Dertil bør der være en god stenopsætning med masser af huler.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne holder et lille territorium som enten består af en lille hule eller en mindre udgravning under en sten/klippe. Det eneste der er sikkert, er at de holder territoriet nær overgangszonen. Hunnerne er mundrugere og går med skuffe i ca. tre uger. De er ikke særlig besværlige hvad angår parring under akvariehold.

Antal unger
30-50

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger AE (Inaktiv)
Superbruger malawi-maker (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Handelsnavn
Metriaclima hajomaylandi, Pseudotropheus greberi

Videnskablig beskrevet
(Meyer og Schartl) i 1984

Adfærd
Rolig

Udseende
Farver
Hannerne har en lyseblå farve med utydelige mørkeblå striber. Ved hovedet og det foreste af kroppen bliver den mørkeblå farve udskiftet med en gul farve. Spidserne på ryg- og halefinnen er også gule. Derudover har den gule ægpletter. Hunnerne er mest af alt gule, men også med den lyseblå farve.

Størrelse han
14

Størrelse hun
11

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Crips
 • Granulat
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version