Eretmodus sp. cyanostictus north

Billeder

Eretmodus cyanostictus sp. north Burundi

Vis alle billeder

Varianter
Magara, Lumbye, Kapemba, Msalaba
Generel beskrivelse
Eretmodus sp. cyanostictus north er en af hestenæserne fra Tanganyika søen. Den lever i brændingszonen hvor bølgerne brydes. Her lever den af aufwuchs på stenene. Dens svømmeblære er indrettet, så den er underdimensioneret. Hvis den ikke svømmer, synker den til bunds. På den måde kan den bedre "stå fast" i det strømrige kystnære vand.
Unger af Eretmodus findes helt inde på det laveste vand. Ofte på kun nogle få cm vand.

Eretmodus sp. cyanostictus north, er stort set identisk med Eretmodus cyanostictus. Den mest markante forskel, er at E. sp. cyanostictus north har en række lodrette bånd på kroppen. Disse mangler hos E. cyanostictus. De 2 fisk har heller ikke identiske tænder, ligesom de heller ikke deler samme levesteder i søen. E. sp. cyanostictus north, forekommer i den nordlige halvdel af søen (heraf navnet), og E. cyanostictus i den sydlige.

Det er næsten umuligt at se forskel på han og hun. Hannen kan være noget større.

Hestenæser er generalt aggressive mod artsfæller. Den nemmeste måde at holde dem på, er at købe en mindre gruppe. 4-5 fisk. Snart vil et par skille sig ud. Herefter fjernes de øvrige, der eller ofte jages til døde, med mindre man har et stort akvarie til sine fisk. Akvariet skal indrettes med masser af sten. Husk at fiskene lever i brændzonen. Derfor er det tilrådeligt med masser af cirkulation. E. sp. cyanotictus north holdes fint med de andre aufwuchs ædere, f.eks. Tropheus og Petrochromis.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Eretmodus sp. cyanostictus north er en bi-parantal mundruger. Hunnen ruger de første 9-12 dage, hvorefter hannen tager over de sidste 5-10 dage. Når ungerne først har forladt hannens mund, ophører yngelplejen.

Antal unger
10-15

Brugere der har opdrættet denne art
santos2 (Slettet)
Bruger Watergate (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Handelsnavn
Hestenæse

Videnskablig beskrevet
Fisken er ikke beskrevet

Udseende
Størrelse han
8

Størrelse hun
6

Varianter
Magara, Lumbye, Kapemba, Msalaba

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9

Min. akvarie
128

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Alger
  • Cyclops
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Bo

    Udskrift venlig version