Amphilophus amarillo

Billeder


Generel beskrivelse
Amphilophus amarillo lever ved Agua Caliente og Lake Xiloá i Nicaragua. Lake Xiloá er dog det eneste sted, hvor den er rigtig udbredt. Dér er der faktisk mange af dem, andre cichlider taget i betrangning.

Den er efterhånden blevet eksporteret nogle gange, men det er ikke lang tid siden, man opdagede den, så der er ikke det store kendskab til dem endnu.
I naturen lever den af invertebrater som insekter, larver og krebs, men dens yndlingsspise er fiskeyngel og fiskeæg. Den ses gerne på 13-15 meters dybde. Den ses ofte, hvor der er en del algebelagte strækninger.

Selvom man ikke kender det helt store til amarillo endnu, har man allerede lært, at den er en meget aggressiv cichlide, som virkelig kan tage magten i mange akvarier. Hannen er meget territorial, og nærmer der sig en anden, den ikke kan lide, vil det få meget hårde følger.

Derfor skal man kun sætte den sammen med andre store og aggressive cichlider. Man bør ikke holde den sammen med andre Amphilophus, da det vil ændre dens væremåde dratisk. I naturen har man observeret, hvordan den ændrer sig, når andre Amphilophus-arter er i nærheden.

Man kan sagtens holde den som par.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Parringen sker ved, at de finder en ren stenflade, hvor hunnen kan lægge æggene. Dette sted vogter de over et par dage, indtil ungerne er fritsvømmende. Derefter gemmer parret ungerne godt væk i en hule. Parringen i naturen finder som regel sted ved 4-5 meters dybde. Begge forældre er meget aggressive, når andre fisk kommer for tæt på deres yngel.

Antal unger
100-300

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Central Amerika

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Stauffer og McKaye i 2002

Udseende
Farver
Hannerne har en gul grundfarve og sorte striber. Hunnerne har også sorte striber, men en hvis grundfarve. Amarillo er spansk og betyder "gul". Derfor dens navn.

Størrelse han
25

Størrelse hun
20

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
6.5

Max. pH
7.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged Korrektur, Laura 2012

  Udskrift venlig version